Leiderschap voor Technici

Leiderschap

Het programma ‘Leiderschap voor Technici’ richt zich op het ontwikkelen van effectief en authentiek persoonlijk leiderschap en het vergroten van (zelf)inzicht en (zelf)sturing binnen belangrijke werkprocessen.

Veel technici zijn vanaf de werkvloer naar leidinggevende posities opgeklommen. Vaak hebben ze daarom behoefte meer te leren over formele en informele invloed in hun team en organisatie.

Deelnemers leren van de ervaringen van collega’s binnen hetzelfde veld, waardoor er inzicht ontstaat in zowel sectorbrede als persoonlijke uitdagingen. Naast het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en inhoudelijke kennis, is het opbouwen van diepgaand contact en een sterk netwerk een belangrijk doel. Het programma omvat kennisoverdracht, persoonlijke coaching, een DISC-analyse, intervisie en werkdagen waarin relevante thema’s in de sector worden gerelateerd aan de eigen werkpraktijk.

Wat leer je?

  • Ontdek hoe je meer invloed kan uitoefenen.
  • Ontwikkel overzicht in de relevante ontwikkelingen die nu spelen in de branche.
  • Leer vanuit verschillende perspectieven te kijken naar jouw rol hierin.
  • Ontwikkel waardevolle oplossingen.
  • Inspiratie en kennisdeling.

Vragen en dilemma’s

Sta je weleens stil bij de invloed die je hebt binnen jouw team? Hoe ga je om met de hoge werkdruk en de constante veranderingen in de branche? Wat betekenen leiderschap en communicatie voor jouw dagelijkse werk?

Dit programma helpt je om dergelijke vragen te beantwoorden en dilemma’s aan te pakken. Het biedt theoretische kennis als solide basis voor de praktijk. Vervolgens wordt praktisch gewerkt met trainingsacteurs om vaardigheden te oefenen. Daarnaast is er de mogelijkheid voor een 360-graden feedbackprofiel, speciaal gericht op leidinggevenden in de culturele sector.

Programma en data

Het programma bestaat uit drie blokken van twee trainingsdagen en een laatste plenaire dag. De eerste dag van elk blok is online en de tweede dag is op locatie bij Coaching in de Cultuur, Entrepotdok 37A, Amsterdam. Naast de trainingsdagen loopt er een online coaching-spoor door het programma heen. Iedere deelnemer heeft drie individuele coachingsgesprekken.

– Startgesprekken (online persoonlijk gesprek van ca. 1 uur): 2 t/m 4 december 2024

– Online dagen (workshop in de ochtend, intervisie in de middag): 21 januari, 11 februari, 16 maart 2025 (9.30-16.30 uur)

– Werkgroepdagen in Amsterdam: 22 of 23 januari, 12 of 13 februari, 17 of 18 maart, 10 april 2025 (10.00-16.30 uur)

– Online DISC-gesprekken (persoonlijk gesprek van ca. 1,5 uur): 1, 2 of 3 maart 2025

– Eindgesprekken (online persoonlijk gesprek van ca. 1 uur): 14 of 15 april 2025

Bij meer dan 12 deelnemers kan er een tweede groep op de donderdag gevormd worden.

Inschrijven

Deelnemers zijn hoofden techniek of technici. Het aantal deelnemers zal tussen de 12 en 24 liggen. Schrijf je zo snel mogelijk in met een korte motivatiebrief voor 14 oktober 2024 naar jacob@coachingincultuur.nl. Je krijgt in de week erna bericht of je geselecteerd bent om deel te nemen. Vraag vervolgens in die week financiële ondersteuning aan via http://www.werktuigppo.nl, je krijgt binnen enkele dagen antwoord van PPO. Bij te veel aanmeldingen vindt er een selectie plaats.

Kosten

De training kost € 3500,- (excl. BTW) per persoon, inclusief koffie, thee en lunch.

Financiële bijdrage

Platform ACCT heeft van de Minister van Cultuur budget ontvangen om de culturele en creatieve sector te ondersteunen bij professionele ontwikkeling. Via het Programma Permanente Professionele Ontwikkeling (PPO) vergoedt Platform ACCT 1/3 van de totale kosten per aanvrager. Het Sociaal Fonds Podiumkunsten (SFPK) ondersteunt ook professionele ontwikkeling en vergoedt tot 70% (max. € 2.500 per persoon per jaar) voor werkenden in de podiumkunstsector. Deze vergoeding kan worden gecombineerd met de bijdrage van Fonds PPO. Voor meer informatie en aanvragen, ga naar http://www.sfpk.nl.