Actueel

Inclusief leiderschap voor schouwburg- en concertzaaldirecties

In samenwerking met de VSCD en CENTQUATRE PARIS organiseert Coaching in Cultuur een programma op maat voor directeuren van theaters en concertzalen. Het programma is intussen van start gegaan.

Sociale veiligheid in podiumkunst’
In 2024 zijn we i.s.m. NAPK het ontwikkel- en leerprogramma ‘Sociale veiligheid in podiumkunst’ gestart.

Gedurende dit programma delen een aantal professionals in vertrouwen de praktijk en werkwijzen met elkaar. Dit traject bouwt voort op het eerdere initiatief ‘Veilig de vloer op’, dat praktische stappen biedt om op maat gemaakt sociaal veiligheidsbeleid te formuleren.

In dit vervolgtraject onderzoek je hoe sociale veiligheid in de praktijk werkt voor jou, als leidinggevende, als ook voor jouw organisatie. Welke uitdagingen ontstaan er in de praktijk, ondanks zorgvuldig beleid, en welke casuïstiek is leerzaam voor verbeteringen?

Je ontwikkelt samen met de andere deelnemers inzichten over het beleid van je eigen organisatie en ook over het in de praktijk brengen van dat beleid. We gaan dieper in op elkaars praktijkcasussen en ook op de eigen context, rol en leiderschapsstijl. Samen zetten we de inspiratie van het programma om in tastbare impact, die ook gedeeld kan worden met de rest van de sector. Lees meer over dit programma over sociale veiligheid in de werkpraktijk.